Verkkoranta

Veneily ja veneet

Käytössäsi on kaksi venettä.

Yhteysveneenä on vakaa Buster RS katettu alumiinivene.

Veneessä on bensakäyttöinen 50 hv Yamaha kaksitahtimoottori. Moottorissa on sähkökäynnistys ja sähkötrimmi sekä rattiohjaus. Tankkiin mahtuu  50 litraa  98E bensaa ja moottorissa on oma erillinen öljysäiliö. Öljyä lisätään harvoin ja öljyn ollessa vähissa kuulet hälytysäänen moottorista. Öljyä on veneessä sivupenkkien alalaatikossa. Ilmoitathan jos lisäät öljyä niin saadaan täydennys hoidettua. Veneen varustukseen kuuluvat mela, pelastusliivit, sammutuspullo ja sähkövinssi.  Veneessä on myös valaistus sisätiloissa ja tehokas valonheitin rantautumista varten. Ilmoitathan AINA välittömästi omistajalle, jos veneessä ilmenee jotain erityistä tai esim. jos vene/moottori on osunut johonkin.

Muistathan veneillessä aina pukea päällesi pelastus- tai veneilyliivit.

Mantereen laituri ja veneen kiinnitys

Mantereella Buster-vene on kiinnitettynä  Ruokoniemen rannassa olevaan laituriin. Laituriin on helppo saapua ja lähteä ja kiinnittyminen hoituu helposti pikaliittimillä. Laituria pitkin veneen lastaus ja purkaus sujuvat vaivatta.

Soutuveneenä saaressa on perinteinen lasikuitusoutuvene ”Lohi460” ja airot. Veneeseen voit lisämaksusta vuokrata käyttöösi pienen sähköperämoottorin vuokrajaksosi ajaksi. Sillä kiertelee kätevästi äänettömästi saarten välissä  ja kalasteleekin. Pitemmillä souturetkillä on kätevää olla perämoottori mukana jo jaksamisen ja turvallisuuden vuoksi. Muistathan käyttää pelastus- tai veneilyliivejä myös soutuveneillessä. Soutuveneelle on saaressa oma paikka säilytystä varten.

Saaren laituri ja veneen kiinnitys

Verkkorannassa on tukevene laiturissava laituri, johon veneellä on turvallista ja helppoa saapua ja kiinnittyä pikaliittimillä laituriin. Laituriin saapuessa ja kiinnittyessä ei veneen moottoria tarvitse välttämättä trimmata ylöpäin.

Suontee on iso, kirkasvetinen ja kalaisa vesistö. Mökillä olon lomassa voit veneillä ja nauttia laajasti luonnon tarjoamista elämyksistä. Jo ennen vuokra-ajankohtaa on hyvä kerrata veneilysäännöt. Veneilykirjallisuutta löytyy myös mökiltä. Mökillä on myös Suonteen ajantasainen vesistökartta.

Vuokrauskäytössä olevia veneitä käytettäessä kipparin tulee noudattaa alkoholin suhteen nollatoleranssia.

Onko veneilytaitosi ruosteessa?
Ei hätää, sillä voit myös sopia ”Verkkorannan isännöitsijän” kanssa kuljetuspalvelusta saareen ja takaisin. Isännöitsijä asuu aivan mantereen venerannan läheisyydessä saman järven rannalla. Kuljetuspalvelumaksun sovit suoraan isännöitsijän kanssa.