Verkkoranta

Tekele -hirsinen päämökki

 

 

Idyllinen päämökki TEKELE n. 60 m2, joka on jälleen rakennettu satojen vuosien patinoimista vanhan riihen hirsistä vuonna 1988 ja perusparannettu vuonna 2014. Alkuperäinen vuonna 1753 rakennettu riihi on purettu Pornaisista, Etelä-Suomesta ja hirret on sieltä kuljetettu Hirvensalmelle. Tekeleen sisäseinät ovat tummanpuhuvat, ajansaatossa käytössä hiiltyneet.

Alakerrassa on tupa, makuuhuone ja keittiö. Tuvassa on kahdeksalle hengelle ruokailupöytä, oleskeluun Finsoffan nahkasohva sekä valurautatakka. Suoraveto valurautatakassa (18kW) riittää pöhinää koko päämökin lämmitykseen todella nopeasti. Makuuhuoneessa on parivuode (joustinpatjat) sekä peilipöytä ja kulmakaappi. Keittiössä on kaasuhellalevyt ja kaasujääkaappi sekä astioita ja aterimia.

Yläkerrassa on parivuode (joustinpatjat), lasten jatkettava sänky sekä kaksi erillistä patjaa. Yläkerrasta pääsee parvekkeelle, josta on korkealta ihana nauttia näkymistä järvelle. Yläkertaan on helppokulkuinen portaikko pienellekin väelle ja portaissa lapsiportit.

Tekeleen edustalle valmistui perusparannuksen yhteydessä vuonna 2014 iso terassi, jossa on suuri käsin lehtikuusesta valmistettu 12-14 hengen ruokailuryhmä sekä kaiteeseen kiinnitetty pitkä sivupöytätaso kaikille tarjottaville.  Terassilla on myös Ecofurnin kotimaiset terassituolit rentoutumista varten. Terassille voi kätevästi kuljettaa painavia tavaroita maitokärryillä kulkuramppia pitkin rannasta suoraan oven eteen.

maitokärryt

Mökin ulkoseinään on kiinnitetty käsikäyttöinen vesipumppu, jolla saa helposti pesu- ja kasteluveden ylös päämökille.

Polttopuita voi nopeasti noutaa tarvittaessa lisää mökin vieressä olevasta pienestä puuvajasta.

Päämökin edustalla on maahan kaivettu vanhanajan kylmämonttu, jonka lattia on tehty betonilaatoista ja seinät sisäpuolelta vuorattu laudoilla. Kylmämontussa voi kätevästi säilyttää viileässä juomia ja muita ruokatarvikkeita isollekin porukalle.

Iltojen pimetessä ulkoalueita valaistaan öljylampuilla. Sisällä poltetaan kynttilöitä ja pattereilla toimivia ”öljylamppuja”.

öljylyhty